Cyclus Coaching Traject - Start Januari 2022

Leer je cyclus begrijpen

Al jaren begeleid ik vrouwen in het ontdekken en begrijpen van de vier fases van hun cyclus en het startpunt is bijna altijd hetzelfde: óf de vrouw maakt voor het allereerst kennis met haar eigen cyclus en heeft haar fases nooit eerder bijgehouden óf de vrouw heeft al maandenlang haar cycli bijgehouden (meestal in een boekje, kalender of journal) maar komt erachter dat ze niets kan of niets doet met de verzamelde informatie. Er is een reden dat deze vrouwen niet verder komen.


  • Het kost discipline om dagelijks je eigen cyclus bij te houden. Hoezo? Niet omdat het veel informatie is om op te schrijven maar omdat je het iedere dag moet doen. En dat gaat dus juist tegen het principe van je eigen cyclus in: iedere dag dezelfde taak uitvoeren gaat is juist bijzonder lastig! Daarom is het fijn als je een stok achter de deur hebt en iemand die je helpt deze obstakels te overkomen.

  • Alle boekjes, journals en kalenders lijken heel erg praktisch om je cyclus in bij te houden omdat ze gesorteerd zijn per week/dag/maand is het overzichtelijk om naast je to do’s ook je cyclusdag bij te houden. Voor het bijhouden zeer geschikt, voor het interpreteren niet geschikt – veel vrouwen lopen dus met maanden aan waardevolle informatie en kunnen er helemaal niks mee. Daarom heb ik een special coachingstool ontworpen ‘De Cyclus Toolbox’ waarmee ikzelf werk en die uitsluitend in deze coaching gebruikt wordt (dus ook niet afzonderlijk verkrijgbaar). 

Mocht jij één van deze twee vrouwen zijn, weet dan dat je hier precies op de juiste plek bent! 

Vraag jij jezelf op dit moment af...

Ik slik de (mini/prik)pil of heb een staafje, kan ik dan überhaupt wel mijn cyclus bijhouden en ervaren? 

De pil zorgt ervoor dat je hormonaal gezien geen fase 2 hebt (pre-ovulatie / folliculaire fase). Dat betekent dus dat je je cyclus van buitenaf beeinvloed en dus geen natuurlijke cyclus hebt op dit moment. Wat betekent dat precies? Je mag het je voorstellen alsof je je lichaam op bepaalde stukjes 'verdoofd'. Alle kenmerken van de vier fases zijn dus nog steeds aanwezig echter is de kans groot dat je ze minder duidelijk ervaart. 

Daarnaast bestaat er een verschil tussen je hormonale cyclus en je energetische cyclus. Energetisch voel je je vier fases altijd ook gebruik je anticonceptie. En dit te voelen en te begrijpen gaat een hele wereld voor je openen. Het slikken van de pil is dus zeker geen reden om niet aan de slag te gaan met je cyclus! Jij kan gewoon aan de slag, mooie vrouw!

Ik heb een Mirena spiraal, kan ik dan ook mijn cyclus ontdekken?

Met een Kylena of Mirenaspiraal heb je gewoon een cyclus. Je menstruatie blijft waarschijnlijk uit vandaar dat het lastig kan lijken om je vier fases in kaart te krijgen omdat het kenmerk 'vloeien' ontbreekt. No worries, in de cursus reik ik jou duidelijke tools aan hoe alsnog geen cyclus perfect in kaart kan krijgen!

Ik heb een koperspiraal, weerhoudt dit het begrijpen van mijn cyclus?

Nee, jij hebt gewoon een natuurlijke cyclus! Begin aan de ontdekkingsreis, mooie vrouw!

Ik heb heftige klachten tijdens mijn cyclus (PMS, PCOS, Endometriose of andere klachten) 

Uit mijn ervaring van de afgelopen 8 jaar zijn er twee invalshoeken om (hevige) klachten rondom de vrouwelijke cyclus te benaderen:

1) vanuit medische/hormonaal oogpunt, wat betekent dat je huisarts/gynaecoloog/hormoontherapeut je waarschijnlijk kan helpen omdat er een medische oorzaak of hormonale disbalans ten gronden ligt van jouw klachten. 

2) er is vanuit medisch oogpunt niets 'mis met jou' maar ondanks deze diagnose ervaar jij (hevige) klachten. In dit geval is het meer dan aan te raden dat jij aan de slag gaat met het ontdekken en begrijpen van jouw cyclus. Ooit was jouw cyclus jouw wegwijzer, raadgever, de oorsprong van je intuïtie. Wanneer jij op dit moment (hevige) klachten ervaart probeert jouw cyclus je waarschijnlijk signalen te sturen: je leeft tegen je cyclus in ipv met je cyclus mee. Mocht dit het geval zijn voor jou, wacht dan niet langer en start vandaag! 


Ik heb een operatie gehad, heeft het dan nog zin om me hierin te verdiepen?

Medisch gezien is het afhankelijk van het soort operatie: is je baarmoeder verwijdert (incl hals) dan heb je volgens de boeken nog steeds een cyclus. Zijn ook je eierstokken verwijdert heb je officieel geen cyclus meer. Er bestaat echter een verschil tussen je hormonale cyclus en je energetische cyclus als vrouw. Je energetische cyclus blijf je tot hoge leeftijd ervaren, je blijft dus de vier fases van je cyclus doorlopen. Het is daarom zeker interessant en vooral leerzaam om jouw lichaam op deze manier te leren kennen!

Ik zit in de overgang, is dit thema dan nog relevant voor mij? 

Als in de overgang komt betekent dat dat je eitjes 'op' zijn. Geen eitjes meer betekent dat je geen eisprong meer hebt en dat betekent dat je hormonale cyclus eindigt. Wanneer je eitjes opraken kom in de menopauze (je laatste menstruatie). De periode die je lichaam nodig heeft om dit allemaal te 'verwerken' noemen we de overgang. Hormonaal gezien heb je dus geen cyclus meer.

Er bestaat echter een verschil tussen je hormonale cyclus en je energetische cyclus als vrouw. Je energetische cyclus blijf je tot hoge leeftijd ervaren, je blijft dus de vier fases van je cyclus doorlopen. Het is daarom zeker interessant en vooral leerzaam om jouw lichaam op deze manier te leren kennen!

Deze dames gingen jou voor!

Charlotte
Door dagelijks op te schrijven hoe ik me voelde begon ik steeds sneller de fases te herkennen. Zo kon ik mijn verwachtingen aanpassen en minder streng zijn voor mezelf. Dat scheelt al zo enorm, want anders baalde ik er van dat ik wéér zoveel energie nodig had om iets te doen, nu kan ik het laten en kijken hoe ik het probleem creatief kan oplossen zonder er energie aan te verspillen.
Cyclus Coaching
Jolijn

De cyclus coaching heeft voor mij precies antwoord gegeven op de vraag: ‘HOE dan?’
Lena heeft me de verschillende fases in laten zien en vooral HOE er mee om te gaan en het in je leven te laten integreren. Lena luistert héél goed en weet precies de vertaling te maken naar wat je nodig hebt (en je eigenlijk zelf al wel weet) èn helpt je met de juiste vertaling voor het interpreteren van signalen.
Ik was op zoek naar een stok achter de deur, en een liefdevolle schop onder mijn kont, die heb ik gevonden en gekregen! Lena heeft mij laten ervaren dat het leven met je cyclus mee zoveel meer voordelen geeft dan er tegenin te gaan. Hiervoor ben ik je eeuwig dankbaar 🙏🏻✨❤️

Tanía
Tanía is nog aan het zoeken naar de mooiste omschrijving...


Want voel jij behoefte om..

Het unieke ritme van de vier fases van jouw persoonlijke cyclus duidelijk in kaart te krijgen? Inzicht te krijgen in wat jouw cyclus je wil vertellen, welke signalen zij stuurt naar jou om te interpreteren? Begrijpen hoe jij jouw fases concreet kan benutten met praktische handvaten in de dagelijkse praktijk?

Dan is de Cyclus Coaching exact de juiste tool voor jou want hier gaan wij 3 maanden lang samen aan de slag om jouw cyclus in kaart te brengen, te analyseren en interpreteren zodat jij volledige duidelijkheid hebt wat het betekent om ‘met jouw cyclus’ te leven. 


Wat zit in de Cyclus Toolbox?

De Cyclus Toolbox heb ikzelf ontworpen gebaseerd op jarenlange ervaring in het bijhouden en onderzoeken van mijn eigen cyclus. Naast de dagelijkse kaarten waarop jij je cyclus kenmerken bijhoudt (90 stuks), vind je in de Cyclus Toolbox het volgende:

  • Uitleg over de kenmerken van je vier fases
  • Oefeningen en rituelen per cyclus fase
  • Oefeningen en rituelen per maan fase
  • Druppelkaart 2022
  • En nog veel meer...

De Cyclus Toolbox is ge-designed om jou optimaal te begeleiden in het kennismaken met je cyclus of het verdiepen van jouw begrip rondom jouw vier fases. De Toolbox is alleen verkrijgbaar icm de Cyclus Coaching.

Het Traject

Stap 1

Jij ontvangt jouw Cyclus Toolbox thuis en kan gelijk van start: de komende 3 cycli ga jij bijhouden in deze toolbox, speciaal ontworpen om jou te begeleiden in dit proces.

Stap 2

Zodra je bent begonnen met invullen kan je al je eerste coaching sessie inplannen. In totaal hebben we drie 1-op-1 coaching sessies: iedere keer dat jij een cycli hebt doorlopen nemen wij samen 45 minuten de tijd om jouw aantekeningen te analyseren en interpreteren. Samen met mijn kennis en jouw aantekeningen duiken we jouw cyclus in!

Stap 3

Nadat wij 3 cycli intensief samen hebben geobserveerd ben jij in staat om meerdere dingen te doen met deze informatie:

Het vertalen van jouw vier fases inclusief bijpassende taken en verantwoordelijkheden per fase overdragen in je agenda.

Het invoelen en vooral voorspellen van jouw eigen behoefte per fase en het acteren hierop.

Het framework van je eigen cyclus gebruiken om aan de slag te gaan met onderwerpen als eigenwaarde, zelfvertrouwen, zichtbaarheid en liefdevol egoïsme.

Wat levert het op?

Wat is het resultaat van drie maanden cyclus coaching?

Dat mag je je natuurlijk hardop afvragen: wat levert dit op aan het einde van de streep? Het antwoord: heel erg veel én voor iedere vrouw iets anders!

  • Sommige vrouwen hebben als doel om Female Timemanagement echt leren toepassen wat betekent dat jij je vier fases letterlijk in je (outlook) agenda kan zetten en zo volgens je cyclus kan plannen. Dat kan!
  • Andere vrouwen zijn veel meer op zoek naar voorspelbaarheid: ze willen niet meer overvallen worden door de wispelturigheid van emoties en gedachten gedurende de maand. Ze willen grip krijgen op de nu onvoorspelbare moodswings. Dat kan! 
  • Weer andere vrouwen zijn op zoek naar hun 'vrouwelijkheid', de vrouwelijke energie binnen zichzelf, ze willen de creatiekracht ontdekken die ontstaat in je baarmoeder, het intuïtieve stukje, de magie...Dat kan!

De vraag is: wat wil jij eruit halen? Waar gaan wij samen de focus leggen?

Het is jouw coaching dus jij bepaalt, mooie vrouw!

Female Timemanagement - jouw vier fases in jouw agenda!

Jouw moodswings - van onvoorspelbaar naar voorspelbaar!

Jouw vrouwelijkheid - de magie van jouw intuïtie ontdekken
Jouw coaching - jouw wensen, jouw focus, jouw keuze!

Deze dames gingen jou voor!

Cyclus Coaching

Valeríe

Het coaching traject heeft mij geholpen om in te zien hoe ver ik al ben met het interpreteren en vormgeven van mijn vrouwelijke cyclus. Ik gebruik de prachtige tools nog wekelijks.  


Lena is een fanatische wijze toffe vrouw die je kan raken in je hart. Een persoon die haar eigen weg aan het ontdekken is en (oud)deelnemers mee neemt op haar reis.

Annika

Annika heeft het heel erg druk maar doet haar best haar woorden op papier te zetten voor jou!

Nanouk

Ik ging al jaren keihard over mijn eigen grenzen heen. Mijn cyclus was onregelmatig en bleef sommige maanden zelfs helemaal weg. Toen ik daarover ging googlen stuitte ik op Lena's boek. Ik heb dit boek besteld en na ontvangst in een ruk uitgelezen. Daarna wist ik dat haar coaching de volgende stap was.

Onder Lena's begeleiding heb ik mijn cyclus in kaart gebracht. Dit gaf mij ontzettend veel eye openers. Lena gaf me op liefdevolle manier adviezen over hoe ik meer rust kan creëren in mijn lijf en hoofd. Ze heeft me ook geholpen tijdens een moeilijke situatie in mijn privéleven; ze gaf me kracht en praktische handvatten om hier doorheen te komen.

Ik gebruik Lena's tools en praktische tips nog bijna dagelijks! Ik raad het iedere vrouw aan om samen met Lena aan de slag te gaan.


Ik wil erbij zijn!